Rapea lehtikaalisalaatti

Jaa
Lehtikaalisalaatti sopii alkusyksyn herkkupöytään. Rapsakaksi paahdetut lehtikaalit ovat rouskuva pari kypsille nektariineille ja sinihomejuustolle.
Lehtikaalisalaatti. Kokoa salaatti vasta ennen tarjoilua, etteivät lehtikaalit menetä rapeuttaan.
5 annosta
Ainesosat
  • 1 iso sipuli
  • 1 ps tuoretta lehtikaalia (200 g)
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl sitruunamehua tai etikkaa
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 tl suolaa
  • ¼ tl pippuria
  • 4 persikkaa tai nektariinia
  • 150 g sinihomejuustoa murennettuna
  • 1 dl pähkinäsekoitusta
30 min
{
aktiivinen 20 min
passiivinen 10 min
Valmistusohje: 

1. Kuori ja viipaloi sipuli. Pese ja kuivaa lehtikaalin lehdet ja revi kaali suupalan kokoisiksi paloiksi. Nosta lehdet ja sipulirenkaat kahdelle leivinpaperoidulle uunipellille. Hiero niihin oliiviöljy, sitruunamehu, hunaja ja suola.

2. Kypsennä kaalia ja sipuleita 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes lehtikaali on rapeaa. Tarkkaile kypsymistä, etteivät kaalinlehdet pala.

3. Pese persikat tai nektariinit, poista kivet ja viipaloi hedelmät.

4. Levitä salaattikulhoon lehtikaalit, hedelmät, sinihomejuustomuru ja pähkinäsekoitus. Tarjoile lehtikaalisalaatti herkkusuille.

Kurkkaa myös nämä

Lehtikaalikeitto

Broileri-lehtikaalicurry

Lehtikaali-chorizopasta
 

Arvioi: 
No votes yet
Jaa