Riisiherkku ja omenakompotti

Jaa
Itse tehty riisiherkku on terveellisempi ja edullisempi vaihtoehto kaupan valmiille riisivälipaloille. Nappaa riisiherkku ja omenakompotti mukaan ja nauti vaikkapa välipalaksi.
Riisiherkku ja omenakompotti.
4-6 annosta
Ainesosat
  • 2 dl täysjyväriisiä
  • 5 dl vettä
  • 1 kanelitanko
  • ⅕ tl rouhittua kardemummaa
  • ripaus suolaa
  • 1-2 dl turkkilaista jogurttia
  • Vaniljainen omenakompotti
  • 2 omenaa
  • ½ dl ruokokidesokeria
  • ½ vaniljatanko
  • tilkka vettä tarvittaessa
59 min
{
aktiivinen 35 min
passiivinen 24 min
Valmistusohje: 

1. Mittaa riisi, vesi, kanelitanko, kardemumma ja suola kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi välillä sekoitellen. Anna kiehua miedolla lämmöllä ilman kantta 15–20 minuuttia välillä sekoitellen.

2. Anna jäähtyä. Viilennä riisipuuro jääkaapissa mieluiten yön yli.

3. Valmista omenakompotti: Paloittele omenat, poista siemenkota ja laita palat sokerin sekä halkaistun vaniljatangonpuolikkaan kanssa kattilaan. Hauduta miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 15 minuuttia, kunnes omenapalat pehmenevät.

4. Jos omenaseos tuntuu liian kuivalta, lisää sekaan ruokalusikallinen vettä. Poista vaniljatanko. Voit tarjota omenakompotin lämpimänä tai kylmänä.

5. Sekoita ennen tarjoamista riisipuuron joukkoon jogurttia, kunnes saat herkkuun haluamasi rakenteen. Tarjoa riisiherkku ja omenakompotti.

 

Suosittelemme myös näitä

Arvioi: 
No votes yet
Avainsanat: 
Jaa