Salsa verde on täydellinen grilliruokien kaveriksi

Jaa
Salsa verde on täynnä ihania makuja: yrttejä, valkosipulia, sitruunaa... Vartissa valmistuva kastike toimii niin raakamakkaran kuin grillattujen kasvisten kanssa.
Salsa verde.
4–6 annosta
Ainesosat
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl hienonnettua, tuoretta lehtipersiljaa
  • 3 rkl hienonnettua, tuoretta basilikaa
  • 3 rkl hienonnettua, tuoretta minttua
  • 3 sardellifileetä
  • 3 rkl kapriksia
  • 1 rkl sinappia
  • 1 rkl sitruunanmehua
  • muutama kierros mustapippuria myllystä
  • n. 1 dl oliiviöljyä
15 min
Valmistusohje: 

1. Kuori ja hienonna valkosipulit. Laita ne yrttien, sardellien, kapristen ja sinapin kanssa tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi tahnaksi.

2. Kaada joukkoon sitruunamehu ja mausta mustapippurilla.

3. Lisää oliiviöljyä niin paljon, että kastikkeesta tulee lusikoitavaa. Tarjoile salsa verde grilliherkkujen kanssa.

Suosittelemme myös näitä

Grillauskastike

Grillattu kiinankaali ja sinihomejuustokastike

Grillattu hodari

Grillivartaat

Arvioi: 
No votes yet
Jaa

Kommentit (2)

Onko toi sardelli anjovis maiusteliemessä?.

Sardelli on eri kala kun anjovis (anjovis tehdään kilohailista). Sardelleja myydään kaupassa yleensä säilykepurkeissa tai pienissä lasipurkeissa. Terkuin Maija Kotivinistä