Savupaprikahummus

Jaa
Savupaprikasta saat ihan uutta twistiä hummukseen. Tee hummus leivän kaveriksi tai lisäkkeeksi lautaselle.
Savupaprikahummus. Jos huuhtelet kikherneistä uloimman kuoren pois, saat silkinpehmeää hummusta.
6–8 annosta
Ainesosat
  • 2 tlk säilöttyjä kikherneitä (á 400 g)
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl tahinia
  • 2 rkl sitruunamehua
  • ½ tl savupaprikajauhetta
  • 1 tl jeeraa (juustokuminaa)
  • ½ tl jauhettua korianteria
  • 1 dl oliiviöljyä
  • n. 1 dl vettä
  • suolaa
  • Tarjoiluun
  • chilihiutaleita ja oliiviöljyä
30 min
Valmistusohje: 

1. Valuta kikherneet ja kaada ne kulhoon. 
Lisää vettä sen verran, että ne peittyvät. Hiero kikherneitä kädellä, kunnes kuoret irtoavat. Nostele veden pinnalle kertyneitä kuoria pois ja jatka hieromista, kunnes kuoria ei enää irtoa. Valuta ja kumoa kikherneet kulhoon.

2. Kuori valkosipulit ja purista ne kikherneiden sekaan.

3. Lisää muut ainekset ja soseuta sileäksi 
seokseksi. Mausta savupaprikahummus suolalla. Valuta tarjolle 
vietäessä hummuksen reunoille oliiviöljyä ja ripottele pinnalle chilihiutaleita.

Suosittelemme myös näitä

Tulinen hummus

Kvinoasalaatti ja punajuurihummus

Kurpitsahummus

Arvioi: 
No votes yet
Jaa