Sienisaalis talteen – marinoidut suppilovahverot 15 minuutissa

Teksti: 
Kuvat: 
Jaa
Kun piirakka on leivottu, tee sienisaaliista marinoidut suppilovahverot. Herkku valmistuu helposti ja maistuu ruoan lisäkkeenä tai leivän päällä.
Marinoidut suppilovahverot kannattaa käyttää noin kuukauden kuluessa.
n. 8 dl
Ainesosat
  • 1 l suppilovahveroita
  • 1 punasipuli lohkottuna
  • 1–2 valkosipulinkynttä viipaloituna
  • 2 laakerinlehteä
  • Liemi
  • 3 dl rypsiöljyä
  • 2 dl vaaleaa balsamietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl kuminaa
  • 10 maustepippuria
15 min
Valmistusohje: 

1. Kasta puhdistetut sienet muutamaksi minuutiksi kiehuvan kuumaan veteen. Valuta.

2. Lado sienet punasipulilohkojen, valkosipuliviipaleiden ja laakerinlehtien kanssa puhtaaseen lasipurkkiin.

3. Mittaa kaikki liemen aineet kattilaan. Sekoita ja lämmitä hiukan, noin 60-asteiseksi. Kaada liemi sienten päälle purkkiin. Anna jäähtyä ja säilytä kylmässä.

4. Koska öljy ja neste erottuvat, hölskytä purkkia silloin tällöin säilömisen aikana ja aina ennen tarjolle nostamista. Sienet sopivat hyvin liha- ja kalaruokien lisukkeeksi. Käytä marinoidut suppilovahverot noin kuukauden kuluessa.

Tee myös nämä sieniherkut

Pellillinen suppilovahveropiirakkaa

Sienipasteijat

Sienipiiras tuulihattutaikinasta

Arvioi: 
No votes yet
Jaa