Sitruunaposset

Jaa
Sitruunaposset eli sitruunahyydyke on kevään helpoin ja herkullisin jälkiruoka. On lähes mystistä, miten näin yksinkertainen voi olla näin hyvää.
Sitruunaposset on ihanan kirpeää ja kermaista.
2 annosta
Ainesosat
  • ½ (luomu)sitruunan kuori
  • 2 dl kuohukermaa
  • ¾ dl sokeria
  • ½ dl sitruunanmehua
  • Lisäksi
  • tuoreita tai pakastemarjoja
12 t 5 min
{
aktiivinen 5 min
passiivinen 12 t
Valmistusohje: 

Kiehauta kerma sekä sokeri kattilassa ja hyydytä seos sitruunan hapolla. Englannista alkujaan oleva lemon posset eli (sitruunaposset) on ollut viime vuosien trendijälkkäri monessa ravintolassa.

1. Pese sitruuna ja raasta puolikkaan sitruunan kuori kattilaan. Lisää kerma ja sokeri. Anna seoksen kiehahtaa niin, että sokeri sulaa.

2. Purista sillä aikaa sitruunan mehu. Nosta kattila liedeltä ja lisää sitruunamehu kuumaan kermaseokseen sekoitellen. Jaa seos annoslaseihin ja nosta jääkaappiin hyytymään yön yli.

3. Tarjoa raikas ja pehmeä sitruunaposset pakaste- tai tuoreiden marjojen kanssa.

 

Arvioi: 
Average: 4.5 (2 votes)
Jaa