Spelttimannapuuro ja karamellisoidut päärynät

Jaa
Lempeä mannapuuro muuttuu pienellä vaivalla luksusherkuksi. Keitä se tällä kertaa spelttimannasta, paista päälle karamellisoidut päärynänviipaleet ja rouhi puuron päälle myös pistaasipähkinöitä. Ja tee herkkua reilu annos, sillä tätä halutaan lisää!
Lempeä ja ravitseva spelttimannapuuro valmistuu reilussa kymmenessä minuutissa.
2 annosta
Ainesosat
  • 2 ½ dl vettä
  • 2 ½ dl maitoa
  • ½ tl jauhettua kardemummaa
  • ¾ dl spelttimannaa
  • ripaus suolaa
  • Karamellisoidut päärynät
  • 2 päärynää (mieluiten Conferencelajike)
  • 1 rkl voita
  • ½ dl fariini- tai muscovadosokeria
  • 1 ½ rkl sitruunamehua
  • Lisäksi
  • ½ dl kuorittuja pistaasipähkinöitä (suolalla tai ilman)
  • mantelimaitojuomaa tai maitoa
30 min
{
aktiivinen 10 min
passiivinen 20 min
Valmistusohje: 

1. Valmista ensin karamellisoidut päärynät. Leikkaa päärynät poikittain viipaleiksi ja poista siemenkodat. Sulata voi, sokeri ja sitruunamehu paistinpannulla. Anna kiehahtaa. Laita päärynäviipaleet pannulle ja paista 2–3 minuuttia, kunnes hedelmät hiukan pehmenevät. Anna jäähtyä.

2. Rouhi pähkinät.

3. Kuumenna vesi ja maito kattilassa kiehuvaksi. Mausta kardemummalla ja vatkaa sekaan mannasuurimot. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia välillä sekoittaen (tarkista kypsennysaika suurimoiden pakkauksesta). Mausta suolalla.

4. Jaa puuro kulhoihin ja nostele päälle päärynäviipaleet. Koristele pistaasipähkinärouheella ja tarjoa maidon kanssa.

 

Suosittelemme myös näitä:

Puuro x 3

Tuorepuuro chia-siemenistä ja kookosmaidosta

Kolmen marjan vispipuuro

Arvioi: 
No votes yet
Jaa