Viipaloitu kaali uunissa

Teksti: 
Kuvat: 
Jaa
Nyt paistetaan pihvit! Ei ihan ihan tavallisia, vaan kaalipihvit. Uunissa paistettu kaali saa makua pekonista.
Viipaloitu kaali uunissa. Italian pekoni 
on pancettan tyyppinen uutuus, 
joka valmistetaan rullatusta kylkilihasta viipaloimalla. Voit käyttää myös tavallista.
4 annosta
Ainesosat
  • 1 keräkaali
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 tl meiramia
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • Lisäksi
  • 1 pkt pekonia (150 g) tai HK:n Italian pekonia
  • ½ sitruunan mehu
  • tuoretta meiramia
35 min
{
aktiivinen 10 min
passiivinen 25 min
Valmistusohje: 

1. Leikkaa kaali kolmen sentin viipaleiksi ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille.

2. Sekoita öljyn joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet, meirami, suola ja mustapippuri. Voitele kaaliviipaleet mausteöljyllä. 

3. Kypsennä kaaleja 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet ja saaneet hiukan väriä.

4. Levitä pekonit leivinpaperin päälle pellille ja kypsennä niitä 200 asteessa 10 minuuttia. Voit paistaa kaalit ja pekonit myös yhtä aikaa kiertoilmauunissa.

5. Viimeistele uunikaalit vastapuristetulla sitruunamehulla ja halutessasi tuoreella meiramilla. Tarjoa kaalien kanssa paistettua pekonia.

Suosittelemme myös näitä

 

Arvioi: 
Average: 4 (3 votes)
Jaa