Voiko graavilohesta saada vielä houkuttelevampaa? Kyllä, värjää se punajuurella

Jaa
Punajuurigraavilohi ihastuttaa juhlapöydässä.
Punajuurigraavilohi.
15 annosta
Ainesosat
  • 1 kg kirjolohta
  • 2 rkl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl valkopippuria rouhittuna
  • 1 iso punajuuri (noin 250 g)
  • ½ dl tuoretta tilliä
48 t 15 min
{
aktiivinen 15 min
passiivinen 48 t
Valmistusohje: 

1. Pese, kuori ja raasta punajuuri. Kuivaa lohen pinta ja ripottele päälle sokeria ja suolaa. Lisää suolaa enemmän fileen paksumpaan päähän ja vähemmän ohueen häntäpäähän. Sekoita punajuuriraasteeseen tilli ja levitä raaste tasaisesti lohen päälle.

2. Kääri filee folioon ja pakastepussiin ja anna maustua viileässä 1–2 vuorokautta.

3. Pyyhi punajuuriraaste sekä ylimääräiset mausteet lohen pinnasta. Leikkaa filee ohuiksi viipaleiksi ja tarjoile punajuurigraavilohi saaristolaisleivän tai hyvien perunoiden kera.

Suosittelemme myös näitä

Limegraavattu lohi

Lohitartar

Paistettu lohi – näin onnistut!

Arvioi: 
Average: 5 (1 vote)
Jaa