Vanhanajan tapetit ihastuttavat turkulaiskodissa

Jaa
Perinnerakentamisesta innostunut perhe käytti kunnostukseen kierrätysmateriaaleja.

Elämäntaparemontoijat löysivät unelmiensa kodin läheltä Turun keskustaa.

Kodissa pääosassa ovat värit ja rento tunnelma. Iloisen väriset vanhanajan tapetit, tekstiilit ja huonekalut yhdistyvät vaaleanvioleteiksi maalattujen lautalattioiden kanssa mutkattomaksi kokonaisuudeksi. 1850-luvulla rakennetussa talossa on 180 m2 (7 h + k + kph + 2 x wc). 

vanhanajan tapetit

Aulaa sulostuttava Pihlgren & Ritolan Kirsikkapuu-tapetti johdattaa katseen värikkääseen ruokailuhuoneeseen. Tuolit suuren pöydän ympärillä saavat olla reilusti eri paria. Värikkäät yksityiskohdat luovat iloista tunnelmaa.

 

vanhanajan tapetit

Remontissa kirjoille syntyi paikka kuin itsestään työhuoneen oven ympärille. Aulan valkealla Ikean sohvalla on mukava lekotella.

 

vanhanajan tapetit

Ihanat vanhanajan tapetit jatkuvat huoneesta toiseen. "Kunnon tapettien värit kestävät vuosikymmeniä. Tapetti on kuin ostaisi taidetta: näyttäville seinille et tarvitse edes tauluja", miettivät Tommi ja Karoliina.

vanhanajan tapetit

Ruokailuhuoneesta on näkymä olohuoneeseen. Birger Kaipiaisen Pihlgren & Ritolalle suunnittelema Kiurujen yö -tapetti yhdistää molempia tiloja. Keltainen ja sininen luovat mielenkiintoisen tunnelman vierekkäisiin huoneisiin.

vanhanajan tapetit

Keittiön tason virkaa hoitaa vanha kirjoituspöytä, ja astiat ovat löytäneet paikkansa vanhasta liinavaatekaapista. Pihlgren & Ritolan pehmeäsävyinen Kaneli-tapetti on hyvä tausta tunnelmalliseen keittiöön.

vanhanajan tapetit

Tiskialtaan reunalla käyttötavarat pysyvät hyvässä järjestyksessä vanhoissa purkeissa.

vanhanajan tapetit

Keittiön rakkain aarre on ystäviltä saatu Porin Maija -puuhella. Käytännöllinen laattamatto ja koristeellinen kristallikruunu luovat veikeän kontrastin tilaan.

vanhan talon portaikko

Kerroksia yhdistävään portaikkoon tulvii valoa suuresta ikkunasta. Portaikon kaiteet on pelastettu purkutalosta.

vanhan talon yläkerta

Yläkerta on lasten valtakuntaa. Viistokattoisen käytävän varrelle on rakennettu koloja ja salasopukoita. Mintunvihreistä ovista on käynti ullakolle. ”Noudatamme talon aikakauden tyyliä, mutta emme ole turhan tarkkoja siitä, että kaiken pitäisi olla aina samaa paria. Yläkerran kattolistoissakin voi olla kolmea eri profiilia samassa huoneessa”, kertovat Tommi ja Karoliina.

Vanhan talon makuuhuone

Vanhempien makuuhuoneen pintoja koristavat erilaiset kukat. Kauneimmat vaatteet riippuvat katosta ripustetussa vaaterekissä.

vanhanajan tapetit

Myös Lyydian ja Leonardon yhteisessä huoneessa kaikki huonekalut ovat vanhoja ja sopivasti patinoituneita. Karkea lautaseinä on hyvä pari Pihlgren & Ritolan Pöllö-tapetille.

Lasten leikkihuone

Lastenhuoneen yhteyteen rakennettu sisäleikkimökki on täynnä Lyydian aarteita. Lasten askartelut ripustetaan kauniisti esille.

Katso myös muiden Kotivinkissä esiteltyjen kotien sisustusideat!

Jaa