Vaniljahyytelökakku

Jaa

POHJA
1 pkt (175 g) kaurakeksejä
1 dl juoksevaa margariinia
TÄYTE
4 liivatelehteä
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
300 g kevyttä tuorejuustoa
½ dl sokeria
1 rkl sitruunamehua
2 tl vaniljasokeria
PÄÄLLE
kesän marjoja ja hedelmiä, esimerkiksi vadelmia,
mansikoita, mustikoita ja persikanpaloja.

Valmistusohje: 

1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

2. Jauha keksit muovipussissa kaulimen avulla muruiksi. Sekoita margariini keksinmurujen joukkoon.

3. Leikkaa leivinpaperista vuoan pohjan kokoinen pala ja aseta se vuoan pohjalle. Painele keksiseos sen päälle.

4. Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuustoon sokeri, sitruunamehu ja vaniljasokeri. Sekoita vaniljakastike juustoseokseen.

5. Puristele liivatteet ja liota ne kuumaan vesitilkkaan. Jäähdytä seosta muutama minuutti. Kaada liivateseos tasaisena nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen.

6. Kaada täyte keksipohjan päälle ja peitä vuoka hyvin. Laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi, mieluiten yön yli.

Teksti Jatta Heinlahti Kuvat Kristiina Hemminki

Arvioi: 
No votes yet
Jaa